Test Bank and Instructor Resources for Business Analytics, 3rd Edition (James R. Evans)

Overview


Description


A balanced and holistic approach to business analytics

Business Analytics teaches the fundamental concepts of modern business analytics and provides vital tools in understanding how data analysis works in today’s organizations. Author James Evans takes a fair and comprehensive, approach, examining business analytics from both descriptive and predictive perspectives. Students learn how to apply basic principles, communicate with analytics professionals, and effectively use and interpret analytic models to make better business decisions. And included access to commercial grade analytics software gives students real-world experience and career-focused value. As such, the 3rd Edition has gone through an extensive revision and now relies solely on Excel, enhancing students’ skills in the program and basic understanding of fundamental concepts. Additionally, Analytic Solver can now be found in online supplements to accommodate any new software updates, so students are prepared to use these same tools when they graduate.


 Table of Contents

1. Introduction to Business Analytics

     Appendix A1: Basic Excel Concepts

2. Database Analytics

3. Data Visualization

     Appendix A3: Additional Windows Tools for Data Visualization and Tableau Software

4. Descriptive Statistics

     Appendix A4: Additional Excel Windows Charts for Descriptive Statistics

5. Probability Distributions and Data Modeling

6.  Sampling and Estimation

7. Statistical Inference

8. Trendlines and Regression Analysis

9. Forecasting Techniques

     Online Supplement: Advanced Forecasting Techniques Using XLMiner

10. Introduction to Data Mining

11. Spreadsheet Modeling and Analysis

12. Monte Carlo Simulation and Risk Analysis

13. Linear Optimization

14.  Integer and Nonlinear Optimization

15. Optimization Analytics

16. Decision Analysis


What resources are included in this purchase?


  • Instructor's Resource Manual
  • Test Bank - Word & PDF


Random Sample of the Test Bank

Business Analytics, 3e (Evans)

Chapter 2: Database Analytics

1) What is a database?

A) a structured collection of related files and data

B) simply a collection of data

C) a data file holding a single file

D) flat files used to store data

Answer: A

Diff: 1

Blooms: Remember

Topic: Data Sets and Databases

LO1: Explain the difference between a data set and a database and apply Excel range names in

data files.

2) In a database, information is stored and maintained in ________.

A) fields

B) measurements

C) entities

D) attributes

Answer: C

Diff: 1

Blooms: Remember

Topic: Data Sets and Databases

LO1: Explain the difference between a data set and a database and apply Excel range names in

data files.

3) In a database file, which is organized in a two-dimensional table, the rows represent records of

related data elements.

Answer: TRUE

Diff: 1

Blooms: Remember

Topic: Data Sets and Databases

LO1: Explain the difference between a data set and a database and apply Excel range names in

data files.

4) The sort buttons in Excel can be found under:

A) the Data tab in the Sort & Filter group.

B) the Home tab in the Styles group.

C) the Insert tab in the Sort group.

D) the Sort tab in the Filter group.

Answer: A

Diff: 1

Business Analytics, 3e (Evans)

Chapter 4: Descriptive Statistics

1) Measure is the act of obtaining data associated with a metric. Measurements are the numerical

values associated with a metric.

Answer: FALSE

Diff: 1

Blooms: Remember

Topic: Metrics and Data Classification

LO1: Define a metric and explain the concepts of measurement and measures.

2) Which of the following is an example of a measure of continuous metrics?

A) four errors revealed in an invoice

B) a delivery delayed by seven days

C) weight and volume of a sheet of steel

D) three incomplete orders on a day

Answer: C

Diff: 2

Blooms: Understand

Topic: Metrics and Data Classification

LO1: Explain the difference between a discrete metric and continuous metric, and provide

examples of each.

3) Nominal data:

A) are ranked according to some relationship to one another.

B) have constant differences between observations.

C) are continuous and have a natural zero.

D) are sorted into categories according to specified characteristics.

Answer: D

Diff: 1

Blooms: Remember

Topic: Metrics and Data Classification

LO1: Describe the four groups of data classification, categorical, ordinal, interval, and ratio, and

provide examples of each.

4) Which of the following is a disadvantage of ordinal data?

A) They bear no relationship to one another.

B) They have no fixed units of measurement.

C) They have no natural zero.

D) They are not comparable with each other.

Answer: B

Diff: 2

Blooms: Understand

Test Bank and Instructor Resources for Business Analytics, 3rd Edition (James R. Evans)

  • Model:
  • Availability: In Stock
$15.00