Test Bank for Pharmacology in Rehabilitation, 5th Edition, Charles D. Ciccone

ISBN-10: 0803640293, ISBN-13: 978-0-8036-4029-0, ISBN-13: 9780803640290


Unit 1. General Principles of Pharmacology

1. Basic Principles of Pharmacology

2. Pharmacokinetics I: Drug Administration, Absorption, and Distribution

3. Pharmacokinetics II: Drug Elimination

4. Drug Receptors


Unit 2. Pharmacology of the Central Nervous System

5. General Principles: Central Nervous System Pharmacology

6. Sedative-Hypnotic and Antianxiety Agents

7. Drugs Used to Treat Affective Disorders: Depression and Bipolar Syndrome

8. Antipsychotic Drugs

9. Antiepileptic Drugs

10. Pharmacologic Management of Parkinson Disease

11. General Anesthetics

12. Local Anesthetics


Unit 3. Drugs Affecting Skeletal Muscle

13. Skeletal Muscle Relaxants


Unit 4. Drugs Used to Treat Pain and Inflammation

14. Opioid Analgesics

15. Nonsteroidal Anti-Inflammatory Drugs

16. Pharmacologic Management of Rheumatoid Arthritis and Osteoarthritis

17. Patient-Controlled Analgesia


Unit 5. Autonomic and Cardiovascular Pharmacology

18. Introduction to Autonomic Pharmacology

19. Cholinergic Drugs

20. Adrenergic Drugs

21. Antihypertensive Drugs

22. Treatment of Angina Pectoris

23. Treatment of Cardiac Arrhythmias

24. Treatment of Congestive Heart Failure

25. Treatment of Coagulation Disorders and Hyperlipidemia


Unit 5. Respiratory and Gastrointestinal Pharmacology

26. Respiratory Drugs

27. Gastrointestinal Drugs


Unit 6. Endocrine Pharmacology

28. Introduction to Endocrine Pharmacology

29. Adrenocorticosteroids

30. Male and Female Hormones

31. Thyroid and Parathyroid Drugs: Agents Affecting Bone Mineralization

32. Pancreatic Hormones and the Treatment of Diabetes Mellitus


Unit 7. Chemotherapy of Infectious and Neoplastic Diseases

33. Treatment of Infections I: Antibacterial Drugs

34. Treatment of Infections II: Antiviral Drugs

35. Treatment of Infections III: Antifungal and Antiparasitic Drugs

36. Cancer Chemotherapy

37. Immunomodulating Agents

38. Complimentary and Alternative Medications

Sample of the Test Bank

Chapter 2. Pharmacokinetics I. Drug Administration, Absorption, and Distribution

 

 

 

Multiple Choice

 

 

 

1. All of the following are parenteral routes of drug administration EXCEPT the ____ route. 

A. oral 

B. inhalation 

C. injection  

D. topical 

E. transdermal 

 

Ans: A

 

 

 

2. The ______ effect occurs when drugs are transported initially to the liver where a significant amount of the drug may be metabolized and destroyed before the drug reaches its primary site of action. 

A. malabsorptive

B. first pass

C. Bohr

D. bioequivalence

E. pharmacodynamic

 

Ans: B

 

 

 

3. Iontophoresis, phonophoresis, and medicated patches all use the _____ route to administer drugs.

A. oral

B. inhalation

C. injection

D. transdermal

E. rectal

 

Ans: D

 

 

 

4. This first pass effect is of particular concern when drugs are administered   

A. topically

B. by intravenous injection

C. by subcutaneous injection     

D. by inhalation     

E. orally

 

Ans: E

 

 

 

5.  The extent to which a drug reaches the systemic circulation is referred to as       

A. bioequivalence

B. biotransformation

C. bioavailability

D. biodistribution

E. last pass metabolism

 

Ans: C

 

 

 

6. When crossing cell membranes, drugs will diffuse more readily through the lipid layer if they are 

A. non-lipid soluble

B. in a neutral, nonionized form           

C. in a charged, ionized form

D. large proteins

 

Ans: B

 

 

 

7.  Osmosis refers to the special case of diffusion where the diffusing substance is       

A. a lipid soluble drug

B. a non-lipid soluble drug

C. a protein

D. a carbohydrate

E. water

 

Ans: E

 

 

 

8. Carrier specificity, expernditure of energy, and ability to transport substances against a concentration gradient are all characteristics of 

A. simple, passive diffusion

B. facilitated diffusion

C. active transport

D. endocytosis

E. exocytosis

 

Ans: C

 

 

 

9. A drug that has a volume of distribution of approximately 42 L will typically be

A. bound extensively to plasma proteins

B. retained in the bloodstream      

C. concentrated in the tissues     

D. stored in the liver and kidneys

E. distributed uniformly throughout all of the body fluids      

 

Ans: E

 

 

 

10. The primary site for drug storage in the body is 

A. muscle

B. bone

C. skin

D. adipose tissue

E. the brain

 

Ans: D

 

 

 

11. Drug developers are exploring nanotechnology (i.e., the use of very small particles with specific physical properties) as a way to 

A. target and deliver drugs to specific tissues within the body

B. facilitate drug absorption from the GI tract

C. enable drugs to cross the blood brain barrier more easily

D. all the above

E. none of the above

 

Ans: D. 


Test Bank for Pharmacology in Rehabilitation, 5th Edition, Charles D. Ciccone

  • Model:
  • Availability: In Stock
$15.00